Dea Seidenfaden: Ny autorisation til psykologer gavner både patienter og psykologer

Publiceret 27.08.2024 Af nyhedsredaktionen

Dansk Psykolog Forening har i mange år kæmpet for, at alle psykologer skal have autorisation og være underlagt tilsyn, når de arbejder klinisk. Nu vil regeringen i den kommende finanslov afsætte 27 millioner til en ny sundhedsfaglig autorisationsordning til psykologer.
Forperson for Dansk Psykolog Forening Dea Seidenfaden

”En ny autorisations- og tilsynsmodel vil gavne både patienter og psykologer.”

Sådan lyder det fra Dansk Psykolog Forenings forperson, Dea Seidenfaden, efter regeringen har meldt ud, at en ny sundhedsfaglig autorisationsordning er en del af finanslovsudspillet for 2025. Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde lægger op til at afsætte 27 millioner til den nye ordning, og det glæder Dea Seidenfaden:

”I Dansk Psykolog Forening har vi i mange år kæmpet for, at alle psykologer skal have autorisation og være underlagt tilsyn, når de arbejder klinisk. For os er det vigtigt, at autorisationen af psykologer bliver tidssvarende, så den kommer til at passe med den måde, psykologer arbejder på i sundhedsvæsnet og resten af samfundet. Og alle patienter skal på sigt kunne være sikre på, at når de opsøger behandling hos en psykolog, er vedkommende autoriseret med alt det, der knytter sig til det,” siger hun, og nævner bl.a. patientsikkerhed.

Skal den nye autorisationsordning blive en succes, kræver det en god overgangsordning for psykologer. Det skal man i Sundheds- og Indenrigsministeriet levere på, påpeger Dea Seidenfaden.

Sådan foregår autorisation i dag