Forhandlinger om ny praksisoverenskomst er skudt i gang

Publiceret 28.09.2022 Af nyhedsredaktionen

DP's oplæg til forhandlingerne er et resultat af en omfattende kravsindsamlingsproces, som flere hundrede ydernummerpsykologer har bidraget til. De regionale samarbejdsudvalgsrepræsentanter (RSU'erne) har formuleret det endelige oplæg, som DP’s bestyrelse har givet grønt lys til.

Eva Secher Mathiasen ser frem til konstruktive forhandlinger. Her ses hun med formanden for Region Sjælland, Heino Knudsen (S). Som formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn står han i spidsen for regionernes forhandlingsdelegation.

 

“Det skal fremover være mere attraktivt at arbejde på psykologordningen for selvstændige psykologer.” Sådan lyder det fra Eva Secher Mathiasen, DP’s politisk leder ved forhandlingerne om en ny praksisoverenskomst, der netop er indledt onsdag d. 28. september 2022.

Hun ser frem til et konstruktivt forhandlingsforløb med regionerne og ønsker, at en ny aftale cementerer psykologordningens placering som en grundpille i det offentlige sundhedsvæsens håndtering af borgernes mentale helbred.

Du bliver løbende holdt orienteret om processen, som du også kan følge med i på forhandling af praksisoverenskomsten

DP’s oplæg til forhandlingerne er et resultat af en omfattende kravsindsamlingsproces, som flere hundrede ydernummerpsykologer har bidraget til. De regionale samarbejdsudvalgsrepræsentanter (RSU’erne) har formuleret det endelige oplæg, som DP’s bestyrelse har givet grønt lys til.

Enighed om at arbejde for en aftale, der understøtter kortere ventetider, rekruttering og faglig udvikling

DP og forhandlingsmodparten Regionernes Lønnings- og Takstnævn har et ønske om at indgå en aftale, der blandt andet understøtter kortere ventetider, rekruttering af psykologer til ordningen og faglig udvikling.

Begge parter ser frem til et konstruktivt forhandlingsforløb og forventer at lande en aftale i starten af februar 2023. Den nye aftale skal træde i kraft 1. juli 2023.

Stærke forhandlere fra DP taler sagen

Den politiske forhandlingsdelegation består af Eva Secher Mathiasen, DP’s formand samt ydernummerpsykologerne og RSU-repræsentanter Bodil Siedentopp fra Region Syddanmark og Anders Røge fra Region Midtjylland. De bakkes op af et forhandlerteam i sekretariatet.

DP’s forhandlerteam.